ALUECUP JA MUUT KILPAILUT 2020->

YLEISTÄ

Tavoitteena edistää monipuolista pyöräilyä ja pyöräilyä yleensä kaikissa ikäryhmissä ja lajimuodoissa. Kilpailut ovat kaikille avoimia, myös AM kisat. AMkisoissakin pisteet sijoitusten mukaan riippumatta onko alueen seuran jäsen. Pyöräsäännöt vapaammat kuin normaalisti. Pyörän on kuitenkin oltava varsinkin maastossa lajimuodon mukainen, eli maastossa ei cyclopyörällä (paitsi omana luokkanaan).Maastopyörällä saa ajaa cyclo kisan kuitenkin on noudatettava cyclon sääntöjä. Maantietempon saa ajaa maastopyörällä. Maastossa E-Bike luokat sähköpyörille. Kypärän käyttö on kaikille ajajille pakollista. Jokainen ajaa omalla vastuullaan ja jokaisen pitää itse hoitaa vakuutusturvansa. Järjestäjillä on toiminnanvastuuvakuutus.

LUOKAT

M/NU-7

M/NU-9

M/NU-11

M/NU-13

M/NU-15

M/NU-17

M/NU-19

Miehet

Naiset

N-40

M-40

M-50

M-60

E-BIKE M ja N

OSAKILPAILUT

Ajetaan maastossa (XCO/XCC/XCE) touko-lokakuussa 7-12 osakilpailua. Lisäksi syksyllä voidaan ajaa cyclocross kisoja, tarvittaessa cup muotoisena. Viikkotempojen lisäksi voidaan ajaa muutama muu tempokisa kesän aikana.Viikkotempot ja tempokisat eivät kuulu cupiin. Lista kilpailuista sivuilla pyoraily.kangasalankisa.fi sekä Pirkanmaan kalenterissa Kari Mäkisen tulossivuilla. Muutokset ja lisäykset mahdollisia.

OSALLISTUMISMAKSUT

Ajanottomaksu/palkintorahastomaksu on 2€/ ajaja/ kerta, AMkisoissa 3€/ajaja/kerta. Maksut kerätään paikanpäällä. Mobile Pay myös käytössä.

ILMOITTAUTUMINEN

Enintään tuntia ja vähintään viittätoista minuuttia ennen kilpailun alkua.

PALKINNOT

Osakilpailuista ei jaeta erillisiä palkintoja. Cupin kokonaispalkinnot pyritään jakamaan kauden päätteeksi. Aluemestaruudet jaetaan yhden kisan perusteella.

PISTEET

Pisteet lasketaan luokittain .Ajaja voi pääsääntöisesti saada pisteitä vain yhteen luokkaan kauden aikana. Kokonaistuloksissa kaikki saadut pisteet lasketaan yhteen. Eniten pisteitä saanut on luokan kokonaiskilpailun voittaja. Kuitenkin ajajan pitää osallistua vähintään neljään osakisaan sijoittuakseen yhteispisteissä palkinnoille. Osakilpailuissa pisteet allaolevan taulukon mukaisesti, AMkisoissa korotetut pisteet, kuten myös cupin finaalikisassa. Kaikki startanneet ajajat saavat vähintään yhden pisteen. Tasapisteissä ratkaisevat ensin sijoitukset Amkisoissa, sitten sijoitus finaalisssa, sitten osakisoissa.

Lopullisen sijoituksen tarvittaessa ratkaisee tuomarineuvosto: Ylituomari Hannu Autio ja Tuomari Kari Mäkinen.

TULOKSET pistetilanteineen löytyvät KangKin sivulta pyoraily.kangasalankisa.fi ja Mäkisen tulospalvelun tulospalvelu.profiili.fi sivulta kohdasta Pirkanmaa.

Ajajien pisteet määräytyvät sijoituksen mukaisesti. Jos maastossa ajaja ohitetaan luokkansa voittajan toimesta kierroksella saa hän täydet sijalukunsa pisteet. Jos ajaja keskeyttää kilpailunsa ennen kuin luokan voittaja tulee maaliin saa ajaja pisteitä ajamiinsa kierroksiin suhteutettuna.

Esim jos kisa on neljä kierrosta ja luokassa ajajia kolme ja ajaja ajaa vain kaksi kierrosta keskeyttäen tämän jälkeen saa hän pisteitä 10: 4 x2 = 5 pistettä. Ajaja voi saada pisteitä vain yhteen luokkaan kauden aikana. Jos hän ajaa jossain kisassa muussa kuin omassa luokassaan, hän ei saa pisteitä tästä kisasta eikä myöskään vaikuta muiden pisteisiin.

sija---------- cup--------AM-------- CupFinaali

1-------------- 20--------- 30 ---------------25

2---------------15--------- 24 ---------------20

3---------------10 ---------18 ---------------15

4 ----------------9 ---------16-------------- -13

5---------------- 8--------- 14 ---------------11

6 ----------------7 ---------12---------------- 9

7 ----------------6 ---------10---------------- 7

8 ----------------5----------- 9---------------- 6

9---------------- 4----------- 8 ----------------5

10-------------- 3 -----------7 ----------------4

11-------------- 2 -----------6 ----------------3

12-------------- 1----------- 5 ----------------2

13-------------- 1----------- 4 ----------------1

14-------------- 1----------- 3 ----------------1

15-------------- 1----------- 2---------------- 1

16-------------- 1 -----------1---------------- 1

17-------------- 1----------- 1---------------- 1

----------------jne---------- jne------------- jne